K24

Founded in 2015, K24 is an online literary review based in Istanbul, Turkey. Its aim is to foster public discussion and make cultural debates accessible to a wider public. It publishes established writers – many of whom find themselves excluded from today’s mainstream in Turkey – alongside a new generation of critics.

K24 pays particular attention to controversial and under-discussed topics in contemporary Turkish society, including LGBTQ+, feminism, Kurdish politics and literature and western Armenian culture. The goal of the review is to contribute to forging social consensus and peace.

Website: https://t24.com.tr/k24/2
Facebook: www.facebook.com/kitapkulturkritik
Twitter: https://twitter.com/kitapkritik24

Podcast: https://soundcloud.com/user-k24

Turkish

K24, “Kaybolmak için yeni bir dünya” şiarıyla 2015’te kuruldu. Yazara veya cephelere değil, esere odaklanmayı seçen K24, edebiyat, kültür ve sanat alanlarında nitelikli ve derinlemesine incelemeler yayınlar. Her ay alanında uzman isimlerin yer aldığı en az bir dosya hazırlayan K24, böylelikle LGBTİ+, feminizm, Kürt siyaseti ve edebiyatı, Ermeni edebiyatı ve kültürü, barış ve adalet gibi günümüz toplumunda özellikle görmezden gelinen konuları gündeme getirmeyi amaçlar.

K24, edebiyatı önceler.

Journal's articles